Ο Σύλλογος μας τιμά τον Μακεδονικό Αγώνα και το ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ.

Τον Οκτώβριο του 1904 ο Μακεδονικός Αγώνας βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.
Οι Βούλγαροι κομιτατζήδες λυμαίνονταν τα άγια χώματα της Μακεδονίας ΜΑΣ που βρισκόταν χρόνια υπό Οθωμανική κατοχή. Σκότωναν, λήστευαν και εκβίαζαν τους Έλληνες Μακεδόνες για να απαρνηθούν την Ελληνική Καταγωγή τους και το Ελληνικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και να προσχωρήσουν στην Βουλγάρικη Εξαρχία ώστε με τον καιρό να υφαρπάξουν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και να την κάνουν δική τους. Μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897 Έλληνες αξιωματικοί πήγαιναν στην Μακεδονία για να οργανώσουν τον αγώνα εναντίων των Οθωμανών και των Βούλγαρων κομιτατζήδων οργανώνοντας αντάρτικες ομάδες, τα σώματα, σε όλη την Μακεδονία και την Θράκη ξεσήκωναν τον ελληνισμό.
Ένας από τους πολλούς ήρωες αλλά και ο πιο αγαπητός, ο εμπνευστής χιλιάδων Ελλήνων ήταν και ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ο οποίος, λόγο του ότι δεν θα έπρεπε να μαθευτεί η ταυτότητά τους διότι υπηρετούσε ως Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, ανέβηκε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ με το ψευδώνυμο ΜΙΚΗΣ ΖΕΖΑΣ και με την καλοσύνη την μαχητικότητα και το Εθνικό σθένος εμψύχωσε του Έλληνες Μακεδόνες, τους μετέδωσε το Θάρρος και την αγάπη προς την Πατρίδα που με βία προσπάθησαν οι Βούλγαροι να ξεριζώσουν από τις καρδιές των Ελλήνων Μακεδόνων αλλά δεν τα κατάφεραν.
Ο σύλλογός μας λοιπόν τιμώντας την μνήμη του ΗΡΩΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ τον οποίο σκότωσαν οι Τούρκοι μετά από προδοσία των Βουλγάρων στις 13 Οκτωβρίου 1904, αλλά και την μνήμη ΟΛΩΝ των ηρώων του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
θα προβάλει την ταινία "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ"
στην αίθουσα την Εκκλησίας μας
το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΟΚΤΒΩΒΡΙΟΥ και ώρα 19:00.
Πρίν την προβολή θα υπάρξει και ομιλία
για τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
Η ταινία εδώ και 40 περίπου χρόνια δεν προβάλετε από την "ελληνική" τηλεόραση γιατί προφανώς "κάποιους" ενοχλεί ενώ τα "Ελληνικά" κανάλια προτιμούν να δείχνουν τούρκικα σίριαλ.
Εμείς οι μεγαλύτεροι είμαστε υποχρεωμένοι να μαθαίνουμε στους νεότερους την Ιστορία που προσπαθούν να μας την κλέψουν και να μας κάνουν να την ξεχάσουμε αφού και στα σχολεία μας πλέον δεν μαθαίνετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλίανα ή Γαλίαινα (Galyan Maçka) !!!

Διαβάστε την επιστολή που έγραφε ο πάτερ Βασίλειος για την Μακεδονία μας !!!

Τσιμερά (Μούζενας)-Atalar