Το χωριό μας ετοιμάζετε για να γιορτάσει το Πολιούχο μας Αγιο Δημήτριο.

Εδώ και σχεδόν μια βδομάδα άρχισαν οι προετοιμασίες στο χωρίο για την γιορτή του Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου. 
Τα πεζούλια βάφονται στο λευκό χρώμα, οι γυναίκες έχουν σχεδόν τελειώσει Αγιοδημητριάτικη καθιερωμένη παστάδα του νοικοκυριού τους, η Εκκλησία μας σημαιοστολίστηκε αφού πρώτα οι γυναίκες την καθάρισαν. 

Οι γυναίκες μαγείρισσες κοιτούν ξανά τις συνταγές τους, αν και είναι σίγουρο πλέον ότι τις ξέρουν απ έξω και ανακατωτά, για να ετοιμάσουν τον παραδοσιακό τανομένο τσορβά και την φασολάδα για να φιλέψουν στο όνομα του Αγίου μας τους συγχωριανού μας αλλά και όλους τους προσκυνητές που θα έρθουν στην εκκλησία μας από τα γύρω χωριά. 

Ο σύλλογος πυρετωδώς ετοιμάζετε για τον χορό του που θα γίνει, μετά από πολλά χρόνια στην ανακαινισμένη του αίθουσα, στην Λέσχη όπως συνηθίζουμε να την λέμε. Από την Δευτέρα άρχισαν οι καθαριότητες και θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή. Η προσπάθεια, που αν πετύχει θα αναβιώσει χορούς του συλλόγου του παρελθόντος που γινόταν με μεγάλη επιτυχία. 
Το χορευτικό του συλλόγου μας επίσης, κάνει τις τελευταίες του πρόβες για να είναι πανέτοιμο. 
Ο χορός του συλλόγου μας θα γίνει ανήμερα του Αγίου Δημητρίου στην Λέσχη του χωριού με ώρα έναρξης 9 μ.μ. 
Η είσοδος είναι ΜΟΝΟ 5 ευρώ με φαγητό. 
Θα παίξουν λύρα και νταούλι συγχωριανοί μας όπως ο Τέλης, ο Δημήτρης ο Γιοπάζ, ο Θεόφιλος, ο Γιώργος στο νταούλι, ο Μιχάλης, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες (θα υπάρξει νεότεροι ανακοίνωση με τα ονόματα ολονών), ενώ θα υπάρχει και κλαρίνο αλλά και λαϊκό πρόγραμμα. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλίανα ή Γαλίαινα (Galyan Maçka) !!!

Διαβάστε την επιστολή που έγραφε ο πάτερ Βασίλειος για την Μακεδονία μας !!!

Τσιμερά (Μούζενας)-Atalar