Εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στο Πολυδένδρι. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Με ιδιαίτερη κατάνυξη γιορτάσαμε και φέτος τον Άγιος μας Δημήτριο. 

Χτές το βράδυ έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου με όλους τους συγχωριανούς μας να δίνουν το παρόν για να τον τιμήσουν. Φωτογραφίες βλέπετε παρακάτω.
Με το τέλος της λειτουργίας οι μαγείρισσες θεία Νίκη και θεία Νίτσα με πρώτη την Γιαγιά Παρθένα πήγαν στα μαγειρεία για να ετοιμάσουν του τανομένο τσορβάν και την φασολάδα.  Το μαγείρεμα συνεχίστηκε και ανήμερα του Αγίου Δημητρίου βάζοντας τα τελευταία υλικά στα καζάνια.
Ετοιμάστηκαν 2 καζάνια φασολάδα και 3 καζάνια τανομένος τσορβάς. Συνολικά 550 μερίδες περίπου, όπως μου είπαν οι θείες. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ και κυρίως ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Γιαγιά Παρθένα που ακόμα συνεχίζει την παράδοση και βοηθά τους νεότερους να μάθουν τα μυστικά του καλού τσορβά !!!
Δείτε ορισμένες φωτογραφίες και ένα μικρό βίντεο.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Δεσπότη Δημητρίου. 
Πλήθος κόσμου συνέρρευσαν στον ναό τόσο από το χωριό μας όσο και από τα γύρο χωριά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κόσμος πήγε στην αίθουσα της εκκλησίας για να φάει τον παραδοσοακό τσορβά και την φασολάδα. 
Βέβαια πρώτα πέρασαν από τον πάγκο με τα γλυκίσματα και τις πίττες που έφτιαξαν και έφερραν γυναίκες του χωριού ώστε να πουληθούν. Το στήσημο του πάγκου έγινε από την Χρυσούλα.Δείτε φωτογραφίες κάτω.
ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ !!! 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλίανα ή Γαλίαινα (Galyan Maçka) !!!

Διαβάστε την επιστολή που έγραφε ο πάτερ Βασίλειος για την Μακεδονία μας !!!

Τσιμερά (Μούζενας)-Atalar