Τι γίνετε με το θέμα της καθαριότητας των πάρκων στο χωριό ; Που είναι ο Δήμος;

Δυστυχώς όπως πέρσι τέτοιον καιρό έτσι και φέτος γινόμαστε μάρτυρες μια κατάστασης που χρίζει επιτέλους μιας λύσης.
Είμαστε ένα μικρό χωριό (Πολυδένδρι), αρκετά αυτάρκες όσον αφορά τις υποδομές και τα μόνα που θέλαμε και θέλουμε να γίνουν είναι να έρθει γραμμή αστικής συγκοινωνίας στο χωριό το οποίο απέχει από τον Λαγκαδά μόλις 9 χιλιόμετρα και φυσικά το χωριό μας να έχει την καθαριότητα.
Πέρσι τέτοιον καιρό τα πάρκα στο χωριό μας ήταν σε άθλια κατάσταση με τα χόρτα να ξεπερνούν το 1 μέτρο. Είπαμε, είναι εκλογές και έχουν φορτώσει στον κόκορα. Εθελοντικά λοιπόν κουρέψαμε σχεδόν όλα τα πάρκα.
Φέτος δεν έχουμε εκλογές όμως στα πάρκα και πάλι τα χόρτα φτάνουν στο ένα μέτρο. Εθελοντικά κουρέψαμε και καθαρίσαμε την πλατεία και την παιδική χαρά. Στα κοιμητήρια δεν μπορείς να περάσεις από τα χόρτα και φυσικά λόγω κεριών αυξάνετε ο κίνδυνος για πυρκαγιά.
Και στις δύο περιπτώσεις είναι αρμοδιότητα του Δήμου να κουρέψει και να καθαρίσει τους χώρους αυτούς. 
Στα κοιμητήρια και πάλι με πρωτοβουλία δυο συγχωριανών μας τα χόρτα θα κουρευτούν όπως έγινε και στην πλατεία. 
Στο υπόλοιπο χωριό όμως; Τα χόρτα έχουν βγει στους δρόμους. Οι γιαγιάδες και ο καθένας έξω από το σπίτι του κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί το χωριό καθαρό. 



Είναι όμως αυτό το ζητούμενο; Λέμε ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, λέμε όμως και ΟΧΙ όταν γίνεται εκμετάλλευση αυτού.
Είμαστε Δημότες που πληρώνουμε τα Δημοτικά Τέλη και ότι άλλο μας αναλογεί παρά τις οικονομικές δυσκολίες και το λιγότερο που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον ΔΗΜΟ είναι να κρατάει το χωριό μας ΚΑΘΑΡΟ !!!
Με την ευχή ο Δήμαρχος να ακούσει το δίκαιο αίτημα μας περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα άμεσα και φυσικά να ΜΗΝ ξαναδούμε αυτή την κατάσταση.
 

Σχόλια

  1. Στον Καραγιάννη και την παρέα του το έστειλες ή είναι για εσωτερική κατανάλωση το άρθρο??(και της φώτογραφίες φυσικά) Θα ξανάρθουν εκλογές για να μετρηθούνε πάλι τα πρόβατα του χωριού μας . Και δεν εννοώ τα τετράποδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο το blog όσο και το Facebook είναι ΔΗΜΌΣΙΑ και τα βλέπουν οι πάντες. Όσο για το σχόλιο σου ότι το άρθρο είναι για εσωτερική κατανάλωση δεν προσβάλει μόνο εμένα αλλά και τους συγχωριανούς μας και λυπάμαι πολύ γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ολα τα σχόλια είναι δεκτά εκτός από τα υβριστικά. Προάγουμε τον πολιτισμό !!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλίανα ή Γαλίαινα (Galyan Maçka) !!!

Διαβάστε την επιστολή που έγραφε ο πάτερ Βασίλειος για την Μακεδονία μας !!!

Τσιμερά (Μούζενας)-Atalar