Η Εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821 στο χωριό μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Και φέτος όπως και κάθε χρόνο ο Σύλλογο του χωριού μας ετοίμασε μια μικρή εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 !!!
Αφού τελέσθηκε η θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για τους Ήρωες της Επανάστασης η Πρόεδρος του Συλλόγου μας Χρυσανθοπούλου Πελαγία εκφώνησε πανηγυρικό λόγο προς τιμής των γυναικών της Επανάστασης του 1821 ενώ τα κορίτσια του Συλλόγου μας ετοίμασαν ένα σκετς για την Μαντώ Μαυρογένους. Η Μαρίνα Τοπαλίδου ως Μαντώ Μαυρογένους και η Ηλιάνα Τσέτσου ως Ειρήνη αδελφή της Μαντώς συγκίνησαν τους συγχωριανούς μας με την ερμηνεία και το πάθος τους για να αναδείξουν την προσωπικότητα και την φιλοπατρία της μεγάλης Ηρωίδας του Έθνους μας. 
Στην κατακλείδα του λόγου της η πρόεδρος του Συλλόγου μας είπε:
"Θα ήταν παράλειψη να μην θυμηθούμε τα δύο παλικάρια μας, τους δύο στρατιώτες μας που εδώ και 25  μέρες βρίσκονται αιχμάλωτοι από τον Τούρκο που δεν έχει πάψει να προκαλεί την Πατρίδα μας. Μια προσευχή ας κάνουμε προς την Υπερμάχω Στρατηγώ την Παναγία μας να τους δίνει θάρρος και να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα.
Ο Κολοκοτρώνης είχε πει σε μια στιγμή που οι Έλληνες έχασαν το θάρρος τους: «Τι πάθατε ωρέ Έλληνες; Τι λιγοψυχάτε; Τι τους αφήνετε να αλωνίζουν στον τόπο μας; Είστε Έλληνες! Ενωθείτε, Ξεσηκωθείτε.»
Ας ζητήσουμε λοιπόν να δώσει και σε εμάς θάρρος η Παναγιά  να φανούμε άξιοι απόγονοι των Ηρώων μας και να είμαστε έτοιμοι να Υπερασπιστούμε και την Πίστη και την Πατρίδα μας όποτε χρειαστεί !!!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ 1821
ΖΗΤΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ"

Κατόπιν όλο το εκκλησίασμα πήγε στο μνημείων των Ηρώων στην πλατεία του χωρίου όπου  ο πάτερ Βασίλειο έψαλε τρισάγιο προς ανάπαυση των ψυχών
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Τοπικό Συμβούλιο Εξαλόφου που εθιμοτυπικά πλέον γίνεται από τον Σταύρο Σωτηριάδη, αλλά και εκ μέρους του Συλλόγου μας το στεφάνι κατέθεσε η πρόεδρος. 
Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός Ύμνος.
Τέλος τα κορίτσια του Συλλόγου κέρασαν τους παρεβρισκομένους.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλίανα ή Γαλίαινα (Galyan Maçka) !!!

Διαβάστε την επιστολή που έγραφε ο πάτερ Βασίλειος για την Μακεδονία μας !!!

Τσιμερά (Μούζενας)-Atalar