Ο μήνας Μάρτιος μέσα απ' το ημερολόγιο του Συλλόγου μας & μία συνταγή !!!

Θα αναρτώ στις αρχές κάθε μήνα την ανάλογη φωτογραφία - ημερολόγιο και μία συνταγή από νοικοκυρά του χωριού μας. 
Οι συνταγές αυτές υπάρχουν και στο ημερολόγιο 2018 που είχε βγάλει ο Σύλλογό μας από τον Δεκέμβριο και έχει εξαντληθεί !!!! 

Νηστίσιμα ωτία
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
2 μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει.

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατευουμα καλά την ζάχαρη, το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού Προσθέτουμε το αλεύρι την βανίλια, το μπείκιν και το αλάτι στα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε έτσι ώστε να έχουμε μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Σημαντικό το ζυμάρι να είναι μαλακό και εύπλαστο.  Ανοίγουμε τα φύλλα, να έχουν πάχος περίπου όσο το μικρό μας δαχτυλάκι. 
Τα κόβουμε  λωρίδες. Κατόπιν κόβουμε τις λωρίδες σε σχήμα ρόμβου (μπακλαβαδωτά) και με το μαχαίρι κάνουμε μια σχισμή στην μέση κάθε ρόμβου.  Παίρνουμε την άκρη από το κομμάτι του ρόμβου και το περνάμε μέσα από την σχισμή σχηματίζοντας το φιογκάκι - ωτι. Τηγανίζονται σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο.


Συνταγή, Λαζαρίδου Κατερίνα





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλίανα ή Γαλίαινα (Galyan Maçka) !!!

Διαβάστε την επιστολή που έγραφε ο πάτερ Βασίλειος για την Μακεδονία μας !!!

Τσιμερά (Μούζενας)-Atalar